5x Redenen om je in te schrijven voor de CrossFit Open
28 december 2023 
2 min. leestijd

5x Redenen om je in te schrijven voor de CrossFit Open

Met de CrossFit Open om de hoek wil ik je aanmoedigen om je dit jaar aan te melden, en ik heb vijf overtuigende redenen waarom. Of je nu net begint met CrossFit of een doorgewinterde atleet bent, deze unieke ervaring zal niet alleen je fysieke grenzen verleggen, maar ook het community versterken. Lees verder om te ontdekken waarom de CrossFit Open een absolute must is! 🏆 

Reden 1: Boven jezelf uitstijgen

Excuses als "Ik ben niet fit genoeg" of "Ik ben niet zo fit als vorig jaar" gelden niet bij de CrossFit Open. Het draait om de bereidheid om het (weer) te proberen en er vol voor te gaan. Elke Open-ervaring zal je een jaar lang extra motivatie en inspiratie opleveren om naar je doelen toe te werken. Veel CrossFitters koesteren herinneringen aan de Open waarin ze hun eerste pull-up deden, een zwaarder gewicht deadliften dan normaal, of ontdekten dat ze eigenlijk van thrusters houden. (Ja, echt!) De Open zorgt voor persoonlijke records en prestaties waar we samen trots op kunnen zijn! 🔥

Reden 2: Maak deel uit van iets Groots!

De CrossFit Open is een wereldwijd evenement, en zelfs zonder verwachtingen is het geweldig om er deel van uit te maken. Iemand in Australië zal net zo hard werken als iemand in Zuid-Afrika of Griekenland. Als je vrienden hebt over de hele wereld die ook aan CrossFit doen, kun je samen de workouts bespreken en je scores vergelijken. Bovendien versterk je de gemeenschap in je eigen CrossFit box. Leer je mede-atleten beter kennen, moedig ze aan, help ze door de workouts, en bouw connecties met leden die dezelfde passie delen!

Reden 3: Iedereen kan meedoen!

Maak je geen zorgen als je denkt dat je niet op hetzelfde niveau bent als anderen. De CrossFit Open biedt workouts voor alle niveaus en capaciteiten. 💯 Workouts kunnen worden gescaled op jouw niveau door de divisie RX, intermediate en foundations. Je zult versteld staan van je eigen kracht, en deze ervaring zal dat bewijzen. Daarbij zullen deelnemers van elk niveau jouw aanmoedigen om op jouw eigen niveau een prestatie neer te zetten!

Reden 4: Waardeer 'The Fittest On Earth'!

Het uitvoeren van dezelfde workout als Noah Olsen en Katrin Davidsdottir geeft de ervaring een nieuwe dimensie. Vergelijk jezelf niet alleen met je CrossFit buddy’s, maar meet jezelf met wereldklasse atleten. 🌍 Het is inspirerend om te zien wat de top van de top presteert en het maakt je een nog grotere fan van de sport CrossFit!

Reden 5: FUN!

De laatste, maar eigenlijk de belangrijkste reden: het draait allemaal om plezier hebben! Het is geweldig om samen met anderen de workout aan te gaan en gezamenlijk de resultaten te vieren. Elke Open ervaring is als een hoofdstuk in het boek van je CrossFit journey, en draagt bij aan het verhaal van wie je bent als atleet. Van de spanning van de aankondiging van de workouts tot het overwinnen van uitdagende momenten, de CrossFit Open wordt dit keer weer een ervaring waar je nog jaren over zult praten.


Kortom, wacht niet tot je "fit genoeg" bent. GA ERVOOR, want deze ervaring zal je enorme motivatie geven voor het komende jaar. Elk jaar zien we enorm veel leden, gemotiveerd door hun Open-ervaring, hun toewijding aan de sportschool vergroten, zich committeren aan pull-up programma's, of werken aan hun eerste muscle-up. Hierdoor worden ze fitter, en tegen de tijd dat de volgende Open voorbij komt, zijn ze nog sterker. Maar het begint allemaal met die eerste Open ervaring en daar kun je niet van profiteren als je aan de zijlijn staat.

Dus, waar wacht je nog op? Meld je aan voor de CrossFit Open vanaf 9 januari via de CrossFit-main site! 🌟

Over de schrijver
Als enthousiaste CrossFit Level 2-trainer en trots eigenaar van Feel So Good sinds 2018, omarm ik de box én de sport met passie. ♥️ Als atleet komt die liefde tot uiting in mijn favoriete oefeningen, Squat Snatch en Ring Muscle Ups. Maar ook olympisch gewichtheffen (team - low reps+high skill! 😉 )- heeft een plekje in mijn hart. In 2020 heb ik de eer gehad om een zilveren medaille te behalen op het NK gewichtheffen!Het liefst werk ik samen met mensen die echt graag willen en ik vind het dan ook keer op keer geweldig om te zien hoe CrossFitters elkaar steunen en stimuleren. Als coach van de wedstrijdgroep heb ik het voorrecht om al een paar jaar zeer gemotiveerde atleten te begeleiden. Samen zetten we hoge doelen en streven we naar het bereiken van technische verbetering, persoonlijke records en -successen. 🏆Verder hou ik ervan om mijzelf continu uit te dagen. Ik mag wel zeggen dat ik verslaafd ben aan nieuwe prikkels en avonturen en hou van veranderingen. Naast FSG ben ik sinds een tijdje ook aan het werk als media coordinator op het Hilversum Media Park. Daarnaast kan ik mijn ei heerlijk kwijt in content creeëren en muziek maken! 😊Op onze Feel So Good-blog deel ik graag mijn inzichten en ervaringen. Hopelijk mag ik je inspireren en helpen bij het bereiken van jouw fitnessdoelen. 💪🌟
Reactie plaatsen