CrossFit voor Kids: Boost het Lichaam en het Brein!
20 juni 2023 
3 min. leestijd

CrossFit voor Kids: Boost het Lichaam en het Brein!

In een wereld waar schermen onze kids in hun greep houden en beweging vaak verwaarloosd wordt, biedt CrossFit dé oplossing. Maak je geen zorgen over zware gewichten of blessures, want CrossFit is juist veilig én effectief voor onze kids. Wetenschap bewijst dat deze trainingsvorm niet alleen het lijf in shape brengt, maar ook de hersenen op scherp zet. Nieuwe neuronen groeien, spieren en brein werken beter samen - CrossFit opent de deur naar fysieke uitdagingen voor onze jonge atleten. Laat ze die halters tillen, touwklimmen en uitdagingen aangaan - CrossFit is dé sleutel tot een sterk en evenwichtig toekomstig leven!

Het digitale tijdperk

In dit digitale tijdperk lijkt het wel alsof schermen de wereld van onze kinderen overnemen. Van tablets tot smartphones, soms lijkt het alsof ze eraan vastgelijmd zitten. Maar er bestaat meer is dan alleen virtuele avonturen. Het is van belang dat onze kinderen voldoende bewegen en actief zijn. Waarom? Nou, laten we eerlijk zijn, ons lichaam is niet ontworpen om de hele dag te zitten en te staren naar schermen. Onze kids hebben die energie nodig, ze moeten hun spieren strekken, buiten ravotten en de wereld om hen heen ontdekken. Fysieke activiteit is essentieel voor hun gezondheid en welzijn, en het is hoog tijd om die schermen aan de kant te schuiven en ze in beweging te krijgen!

Safety first

Maak je je zorgen over de veiligheid van CrossFit voor je kinderen? Geen paniek, we got you! Hoewel CrossFit misschien bekend staat om zijn intensieve workouts en zware gewichten, is het belangrijk om te weten dat CrossFit voor kinderen juist veilig en geschikt is. Het programma is aangepast om rekening te houden met de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Ze zullen zich bevinden in een omgeving die gericht is op hun behoeften en mogelijkheden. Bovendien is er altijd een gekwalificeerde coach aanwezig om hen te begeleiden en te zorgen voor een goede techniek en veiligheid. Dus maak je geen zorgen, CrossFit voor kinderen is een geweldige manier om ze actief te houden, zonder compromissen te sluiten op het gebied van veiligheid!

Werk aan kracht, uithoudingsvermogen én flexibiliteit.

CrossFit is niet alleen leuk, maar ook een manier voor kinderen om hun lichaam op te bouwen en fysieke voordelen te ervaren. Door de gevarieerde en functionele oefeningen helpt CrossFit kinderen om kracht op te bouwen, hun uithoudingsvermogen te vergroten en hun flexibiliteit te verbeteren. Het is veel meer dan alleen maar zweet en beweging - CrossFit stelt kinderen in staat om gezonde gewoonten te ontwikkelen en een actieve levensstijl aan te leren. Met CrossFit ontdekken ze hoe sterk en capabel hun lichaam kan zijn, wat hen vertrouwen geeft en een positief zelfbeeld bevordert. Het leven gaat ten slotte niet over hoe je eruit ziet, geluk en eigenwaarden zit veel meer in wat je kán met je lichaam.

Braintraining

Het is bewezen dat CrossFit niet alleen een positieve impact heeft op het lichaam, maar ook op de hersenen. De fascinerende eigenschap van onze hersenen, genaamd neuroplasticiteit, wordt gestimuleerd door de uitdagende workouts van CrossFit. Door regelmatige fysieke activiteit worden nieuwe neuronen aangemaakt en ontstaan er nieuwe verbindingen in de hersenen. Dit leidt tot een verbeterde cognitieve functie en aandacht bij kinderen. CrossFit helpt hen niet alleen fysiek sterker te worden, maar ook mentaal scherper en alerter te zijn. Met CrossFit geef je jouw kinderen dus niet alleen de kans om fit van lijf te worden, maar ook om fit van brein te worden.

Gelukkige kids

CrossFit biedt een uitlaatklep voor stress en helpt bij het versterken van het zelfvertrouwen. Door de uitdagende workouts en het behalen van persoonlijke doelen ervaren kinderen een gevoel van voldoening en trots, wat hun mentale veerkracht vergroot. Bovendien creëert CrossFit een omgeving waarin positieve sociale interacties worden gestimuleerd, waar kinderen vriendschappen kunnen sluiten, teamwork kunnen ervaren en elkaar kunnen aanmoedigen. CrossFit bevordert niet alleen de fysieke fitheid, maar ook het geluk en de mentale gezondheid van kinderen.

Bezwaren

Als ouder kunnen er bezwaren of zorgen opkomen wanneer je denkt aan krachttraining of CrossFit voor kinderen. Maar maak je geen zorgen: CrossFit is veilig en geschikt voor kinderen. Ten eerste zijn de trainingsvormen aangepast aan de leeftijd en ontwikkeling van kinderen, met de nadruk op techniek en bewegingsvaardigheden in plaats van zware gewichten. Bovendien wordt CrossFit voor kinderen altijd onder deskundige begeleiding uitgevoerd, waarbij coaches de juiste instructies en correcties geven om ervoor te zorgen dat kinderen op een veilige manier trainen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het warm-up proces en het voorkomen van blessures. CrossFit biedt een gecontroleerde en veilige omgeving waar kinderen kunnen groeien, plezier kunnen hebben en hun fysieke vaardigheden kunnen ontwikkelen.

CrossFun

Bij Feel So Good geven we CrossFit lessen voor onze kids waarin de nadruk ligt op Fun, jazeker: mét een hoofdletter F. We vinden het belangrijk dat Kids leren dat ze niet alles in één keer hoeven te kunnen. Maar wat we nog belangrijker vinden is dat ze leren dat ze door oefenen, vallen en weer opstaan echt álles kunnen leren en bereiken wat ze willen. Komt jou kind binnenkort een keer bij ons langs? Meer info over ons aanbod vind je hier.

Over de schrijver
CrossFit Level-2 Trainer sinds 2024 CrossFit Level-1 Trainer sinds 2019 Gecertificeerd Menno Henselmans Personal TrainerIn 2015 ben ik bij Feel So Good lid geworden en daarna ben ik nooit meer weggegaan. Na een aantal jaren zelf fanatiek te hebben gecrossfit voelde het dan ook als een logische stap om zelf te gaan lesgeven.😃Ik hou ervan om mensen te helpen en te zien groeien, fysiek maar zeker ook als persoon. Niets maakt me blijer dan iemand die een PR zet of wanneer iemand steeds een beetje meer begint te geloven in zijn/haar eigen kunnen!💪 De afgelopen jaren ben ik me verder gaan specialiseren in powerliften, olympisch gewichtheffen en krachttraining.
Reactie plaatsen