FSG CrossFit Programming December: Wat kun je verwachten?
28 november 2023 
1 min. leestijd

FSG CrossFit Programming December: Wat kun je verwachten?

Hey leuke leden van FSG! We zijn alweer bijna in de wintermaand december, een nieuwe focus in onze programming staat weer klaar. Wat kun je verwachten? Waar gaan we onszelf in verbeteren? Wat is de intentie van workouts in december? Lees het in deze blog

Hoe lang CrossFit jij al?
In de programming die we sinds Maart gebruiken (CAP: CrossFit Affiliate Programming) krijgen we een trip down memory lane in de CrossFit geschiedenis (exciting!). Jaarlijks nemen talloze CrossFitters deel aan The CrossFit Open. Hierbij testen we in 3 tot 5 workouts ons niveau en kunnen we die resultaten vergelijken met andere leden van FSG, CrossFitters uit Nederland en zelfs uit de wereld! In December gaan we workouts tegenkomen vanuit Opens van 2012 tot 2023 en een regionals workout uit 2012. Wat maakte ze zo uniek? En ook: hoe hebben ze bijgedragen aan de vorming van de CrossFit? Maar ook: Heb jij die workout misschien jaren geleden ook gedaan? Leuk! Dan kun je resultaten vergelijken!

Kracht en Techniek in de Schijnwerpers
December wordt een maand van herhaling, groei en technische verfijning. De programmering van december daagt ons niet alleen uit om de workouts te voltooien, maar om ze te begrijpen en te beheersen. Extra in de schijnwerpers staan deze maand:

  • 3RM shoulder press 
  • 3RM overhead squat 
  • 1RM power snatch

Verdieping in techniek gaat deze maand zorgen voor het verbeteren van records op deze oefeningen!

Eind december
Op 25 december staat de Twelve Days of Christmas workout op het programma! Check hem vast om je (mentaal) voor te bereiden.
En om het jaar af te sluiten, herhalen we op 31 december dezelfde workout waarmee we het jaar begonnen zijn: de workout "Life Alert". Een mooi moment om je resultaten te vergelijken en te reflecteren op je groei van 2023!

Waarom delen we deze info?
Achter elke workout en elke programming zit een bepaald idee. De WOD die je op het bord ziet zijn niet zomaar gekozen oefeningen bij elkaar. De workout heeft een bepaald doel. Luister goed naar de briefing van de coach om dit doel te achterhalen. Vraag er zeker naar als het doel je nog niet helemaal helder is. Ook bijvoorbeeld de timecap is een groot onderdeel waardoor je de intentie van de workout beter kunt begrijpen. Als je elke workout doet zoals die bedoeld is, zul je de meeste groei doormaken!

Op naar groei en een slinger aan de PR bel deze maand! Tot snel, bij een WODje!

Liefs, Coach Robin

Over de schrijver
Als enthousiaste CrossFit Level 2-trainer en trots eigenaar van Feel So Good sinds 2018, omarm ik de box én de sport met passie. ♥️ Als atleet komt die liefde tot uiting in mijn favoriete oefeningen, Squat Snatch en Ring Muscle Ups. Maar ook olympisch gewichtheffen (team - low reps+high skill! 😉 )- heeft een plekje in mijn hart. In 2020 heb ik de eer gehad om een zilveren medaille te behalen op het NK gewichtheffen!Het liefst werk ik samen met mensen die echt graag willen en ik vind het dan ook keer op keer geweldig om te zien hoe CrossFitters elkaar steunen en stimuleren. Als coach van de wedstrijdgroep heb ik het voorrecht om al een paar jaar zeer gemotiveerde atleten te begeleiden. Samen zetten we hoge doelen en streven we naar het bereiken van technische verbetering, persoonlijke records en -successen. 🏆Verder hou ik ervan om mijzelf continu uit te dagen. Ik mag wel zeggen dat ik verslaafd ben aan nieuwe prikkels en avonturen en hou van veranderingen. Naast FSG ben ik sinds een tijdje ook aan het werk als media coordinator op het Hilversum Media Park. Daarnaast kan ik mijn ei heerlijk kwijt in content creeëren en muziek maken! 😊Op onze Feel So Good-blog deel ik graag mijn inzichten en ervaringen. Hopelijk mag ik je inspireren en helpen bij het bereiken van jouw fitnessdoelen. 💪🌟
Reactie plaatsen