Naar het Volgende Level met CrossFit competities?
11 januari 2024 
3 min. leestijd

Naar het Volgende Level met CrossFit competities?

Als ex-competitie sporter kreeg ik altijd enorm veel motivatie van trainen met gelijkgestemden, het belang van een wedstrijdgroep binnen de box vind ik dan ook super belangrijk! Binnen FSG hebben we al jaren zoiets: FSG ATHLETES+ een programma dat verder gaat dan het standaardaanbod en ambitieuze CrossFitters de kans biedt om zichzelf voor te bereiden op serieuze CrossFit-wedstrijden. Benieuwd naar de inhoud van dit programma? Ik neem je mee...:

Allereerst… Herken jij je in deze punten?

 • Je geeft de voorkeur aan uitdagende oefeningen en WODs boven de gemakkelijkste weg.
 • Bij elke WOD ga je tot het uiterste.
 • Een uurtje trainen is voor jou simpelweg niet genoeg.
 • Je traint minimaal 4 keer per week op consistente basis.
 • Je bent bereid om op vaste dagen twee uur per dag te investeren in CrossFit.
 • CrossFit is voor jou niet een leuke hobby, maar een geïntegreerd onderdeel van jouw leven. Je overweegt serieus om deel te nemen aan wedstrijden in de toekomst.

Beschrijf ik jou helemaal? Lees dan verder 😉

Individuele Programming

De aanpak is volledig gebaseerd op jouw persoonlijke sterke punten en verbeterpunten. Binnen de wedstrijdgroep heeft geen enkele atleet dezelfde programming, omdat we doelen stellen die passen bij individuele behoeften. Als coach hecht ik waarde aan een balans tussen vooruitgang en plezier, zodat er een duurzame situatie ontstaat. Samen kiezen we bewust voor de balans tussen deze twee.

Testweek

Aan het begin van elk trainingsblok evalueren we jouw voortgang tijdens de testweek. Op basis van jouw resultaten en technische prestaties wordt er een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld.

Structuur en Voordelen:

Binnen "FSG ATHLETES+" krijg je enorm veel voordelen die gericht zijn op jouw persoonlijke ontwikkeling en prestaties:

 • Gedetailleerde Programmering: Je ontvangt een op maat gemaakt trainingsprogramma dat volledig is afgestemd op jouw specifieke doelen en verbeterpunten.
 • Evaluaties aan het Einde van Elke Cycle: Aan het einde van elke trainingscyclus nemen we de tijd om jouw vooruitgang te evalueren. Deze evaluaties bieden inzicht in jouw sterke punten en identificeren gebieden waarop je nog verder kunt groeien.
 • Teamtraining op Locatie: Geniet van de voordelen van gezamenlijke teamtrainingen op locatie. Deze sessies bieden niet alleen fysieke uitdagingen maar versterken ook de teamdynamiek.
 • Wekelijkse Feedback op Video's: Ontvang wekelijkse feedback op de video's van jouw trainingen. Deze individuele evaluaties dragen bij aan jouw technische vooruitgang en stellen je in staat om specifieke verbeterpunten aan te pakken.
 • Coaching op Wedstrijden (Indien Mogelijk): Als onderdeel van "FSG ATHLETES+" ontvang je coachingondersteuning tijdens wedstrijden, mits beschikbaar. Profiteer van begeleiding en strategieën om optimaal te presteren.
 • Gratis Unlimited CrossFit Abonnement voor FSG Leden: Als FSG-lid binnen "FSG ATHLETES+" krijg je gratis toegang tot een onbeperkt CrossFit-abonnement. Dit stelt je in staat om flexibel en frequent deel te nemen aan reguliere CrossFit-sessies, naast je specifieke ATHLETES+ programma.

Toelatingseisen:

Het deelnemen aan de wedstrijdgroep is niet voor iedereen. We verwachten het volgende van je:

 • Commitment: We verwachten dat je toegewijd bent aan het strikt volgen van het programma. Consistentie in je inzet is cruciaal voor jouw en het team's succes.
 • Aanwezigheid teamtraining: Indien nodig, vragen we je om je maximaal twee keer per blok af te melden voor teamtrainingen. Dit zorgt voor een gestroomlijnde planning en optimale deelname.
 • Voorbeeldrol zonder arrogantie: Als FSG ATHLETE+ heb je een voorbeeldrol. Het is essentieel dat je deze rol vervult zonder arrogantie. Je bent een gewaardeerd lid van het team, gelijk aan anderen, en vertegenwoordigt FSG op een representatieve manier.
 • Naleven van FSG regels op locatie: Het naleven van de regels is cruciaal voor een positieve trainingsomgeving. Dit omvat correcte registratie in de sportschool, het aanmoedigen van anderen, zorgvuldig gebruik van materiaal (gebruik van droppads bijv.) en het opruimen na gebruik.
 • Bereid om anderen te helpen: We moedigen je aan om bereid te zijn andere leden te ondersteunen binnen de box. Denk aan het geven van tips tot het delen van een Box/High Five na een intensieve training.
 • Positieve mindset + CrossFit mindset: Het koesteren van een positieve mindset en het omarmen van de CrossFit-mentaliteit dragen bij aan de algehele sfeer binnen de club. We verwachten dat je actief bijdraagt aan het versterken van deze mindset, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen.
 • Stimuleren van andere teamleden: Als lid van FSG ATHLETES+ moedigen we je aan om medeteamleden te stimuleren, zowel tijdens trainingen als bij deelname aan wedstrijden. Het teamgevoel en onderlinge support zijn essentieel voor de groei en prestaties van het collectief.

"FSG ATHLETES+" is meer dan een programma; het is een groep van gemotiveerde atleten die elkaar naar hogere niveaus tillen. Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan? Stuur dan een WhatsApp-bericht naar 0611992974 en vertel ons waarom jij denkt in de groep te passen.

Let op: Dit is een exclusief programma met beperkte plaatsen beschikbaar.

Over de schrijver
Als enthousiaste CrossFit Level 2-trainer en trots eigenaar van Feel So Good sinds 2018, omarm ik de box én de sport met passie. ♥️ Als atleet komt die liefde tot uiting in mijn favoriete oefeningen, Squat Snatch en Ring Muscle Ups. Maar ook olympisch gewichtheffen (team - low reps+high skill! 😉 )- heeft een plekje in mijn hart. In 2020 heb ik de eer gehad om een zilveren medaille te behalen op het NK gewichtheffen!Het liefst werk ik samen met mensen die echt graag willen en ik vind het dan ook keer op keer geweldig om te zien hoe CrossFitters elkaar steunen en stimuleren. Als coach van de wedstrijdgroep heb ik het voorrecht om al een paar jaar zeer gemotiveerde atleten te begeleiden. Samen zetten we hoge doelen en streven we naar het bereiken van technische verbetering, persoonlijke records en -successen. 🏆Verder hou ik ervan om mijzelf continu uit te dagen. Ik mag wel zeggen dat ik verslaafd ben aan nieuwe prikkels en avonturen en hou van veranderingen. Naast FSG ben ik sinds een tijdje ook aan het werk als media coordinator op het Hilversum Media Park. Daarnaast kan ik mijn ei heerlijk kwijt in content creeëren en muziek maken! 😊Op onze Feel So Good-blog deel ik graag mijn inzichten en ervaringen. Hopelijk mag ik je inspireren en helpen bij het bereiken van jouw fitnessdoelen. 💪🌟
Reactie plaatsen