Programmering Maart
01 maart 2024 
1 min. leestijd

Programmering Maart

Hola! Het is Maart, en dat betekent dat The 2024 CrossFit Games Open is gearriveerd! WOEHOE! Dus laten we samen een kijkje nemen naar wat je deze maand te wachten staat en hoe we ons gaan voorbereiden op deze periode. 

Maandelijkse Focus: Heavy and High Skill 

Maart staat in het teken van zwaar tillen en technische uitdagende vaardigheden. Dit is de maand waarin we voortbouwen op de 1RM snatch en clean and jerk lifts van vorige maand. Het doel? Consistentie opbouwen bij zwaardere belastingen. Bereid je voor op meerdere GHD sit-up workouts met lagere volumes om je capaciteit te vergroten.

Open Workouts: De Ultieme Test 

Uiteraard is dé nummer 1 focus van maart The CrossFit Open. In de drie Open workouts streven we naar maximale herhalingen en de allersnelste tijd. Wat de workouts precies zullen zijn, blijft nog even een verrassing tot de donderdag voorafgaand. Dit maakt The Open de ultieme test om je capaciteiten op verschillende bewegingen en belastingen te meten. CrossFit draait tenslotte om klaar te zijn voor alles wat er kan komen. Tijd om  grenzen verleggen en ontdekken waar we kunnen groeien.

The Open Planning 

De CrossFit Open wordt in de programmering en op locatie bij FSG gehouden op de volgende zaterdagen:

2 maart: WOD 24.1
9 maart: WOD 24.2
16 maart: WOD 24.3

Op vrijdagen staat een minder intensieve conditionele workout op het programma om ervoor te zorgen dat je optimaal voorbereid bent op de uitdagingen van de Open workouts op zaterdag.

Ik wens jullie allemaal enorm veel succes en plezier deze maand! Ben niet alleen blij met je eigen groei deze maand, maar vier de overwinningen van andere leden nét zo hard als die van jezelf! Samen gaan we ervoor, tot in de box!

Liefs, Coach Robin

Over de schrijver
Als enthousiaste CrossFit Level 2-trainer en trots eigenaar van Feel So Good sinds 2018, omarm ik de box én de sport met passie. ♥️ Als atleet komt die liefde tot uiting in mijn favoriete oefeningen, Squat Snatch en Ring Muscle Ups. Maar ook olympisch gewichtheffen (team - low reps+high skill! 😉 )- heeft een plekje in mijn hart. In 2020 heb ik de eer gehad om een zilveren medaille te behalen op het NK gewichtheffen!Het liefst werk ik samen met mensen die echt graag willen en ik vind het dan ook keer op keer geweldig om te zien hoe CrossFitters elkaar steunen en stimuleren. Als coach van de wedstrijdgroep heb ik het voorrecht om al een paar jaar zeer gemotiveerde atleten te begeleiden. Samen zetten we hoge doelen en streven we naar het bereiken van technische verbetering, persoonlijke records en -successen. 🏆Verder hou ik ervan om mijzelf continu uit te dagen. Ik mag wel zeggen dat ik verslaafd ben aan nieuwe prikkels en avonturen en hou van veranderingen. Naast FSG ben ik sinds een tijdje ook aan het werk als media coordinator op het Hilversum Media Park. Daarnaast kan ik mijn ei heerlijk kwijt in content creeëren en muziek maken! 😊Op onze Feel So Good-blog deel ik graag mijn inzichten en ervaringen. Hopelijk mag ik je inspireren en helpen bij het bereiken van jouw fitnessdoelen. 💪🌟
Reactie plaatsen