Wat staat er op het CrossFit programma in Juni?
29 mei 2024 
2 min. leestijd

Wat staat er op het CrossFit programma in Juni?

Welkom in de maand juni! 

Deze maand ligt de focus op het verbeteren van onze conditionele capaciteit. We hebben een spannend programma voor jullie in petto, vol uitdagende workouts en kansen om je uithoudingsvermogen te testen en te verbeteren. Laten we eens kijken wat we allemaal gaan doen!


Service Cup Workouts

In de eerste twee weken van juni zullen we de drie workouts van de 2024 CrossFit Games Service Cup tegenkomen. De Service Cup is een jaarlijkse competitie binnen de CrossFit Games waarin atleten worden uitgedaagd met workouts die vaak gewijd aan helden, zowel militair als civiel, die hun leven hebben gegeven in dienst van anderen.


Hero Workout: Daniel

De eerste hero workout is "Daniel," genoemd naar Sgt. 1st Class Daniel Crabtree, die in 2006 omkwam in Afghanistan. De workout bestaat uit:


FOR TIME

50 Pull-Ups

400 meter Run

21 Thrusters (43 kg)

800 meter Run

21 Thrusters (43 kg)

400 meter Run

50 Pull-Ups


Hero Workout: Randy

De tweede hero workout is "Randy," ter nagedachtenis aan Randy Simmons, een 27-jarige veteraan van de LAPD SWAT die omkwam in 2008. De workout is eenvoudig maar intens:


FOR TIME

75 Snatches (34 kg voor mannen, 25 kg voor vrouwen)


Deze workout deden we vorig jaar op woensdag 20 juni, kun jij je score van toen verbeteren?


Tribute Workout: Kelly Brown

De derde workout is "Kelly Brown," een tribute workout die de naam draagt van een inspirerende persoon uit de CrossFit-community. De details van deze workout zijn:


5RFT

400 meter Run

30 Box Jumps (61 cm voor mannen, 51 cm voor vrouwen)

30 Wall Ball Shots (9 kg voor mannen, 6 kg voor vrouwen)

Deze workout combineert hardlopen, plyometrische oefeningen en kracht, wat een volledige lichaamstraining oplevert.


Conditioningstest x2 (!!)

Net als vorig jaar op maandag 5 juni, zullen we in juni weer onze conditioningsuitdaging van 20 minuten houden. Dit betekent dat we de maand beginnen met een test: 20 minuten op een machine naar keuze, waarbij je zoveel mogelijk meters verzamelt. Maar, extra leuk: Aan het einde van de maand herhalen we deze test om te zien of je vooruitgang hebt geboekt. Ideaal om je conditie te meten en te verbeteren.


Hardlopen en Roeien

Om ons voor te bereiden op de conditioningsuitdaging en om onze algemene uithoudingsvermogen te verbeteren, zullen we deze maand veel hardlopen en roeien. Verwacht dat je veel meters zult maken en dat we je uithoudingsvermogen echt op de proef zullen gaan stellen.


Nieuwe Hero Workout: Operation Red Wings

Aan het einde van de maand introduceert CrossFit een nieuwe hero workout, gewijd aan de soldaten die hun leven hebben verloren tijdens Operatie Red Wings. Operatie Red Wings was een missie in Afghanistan in 2005 waarbij 19 Amerikaanse soldaten, waaronder Navy SEALs, zijn komen te overlijden. Deze workout zal een partner workout zijn, wat betekent dat je samen met een buddyde uitdaging aangaat. woehoe! Het wordt uiteraard een workout met hoge intensiteit en volume, wat veel gaat vragen van je uithoudingsvermogen, maar ook van de buddy samenwerking. (Communicatie = key!!)


Samenvatting

- Service Cup Workouts: Daniel, Randy en Kelly Brown in de eerste twee weken.
- 20-Minuten Conditioningsuitdaging: Begin en eindig de maand met een 20-minuten test op een machine naar keuze.
- Veel Hardlopen en Roeien: Verhoog je uithoudingsvermogen en cardio capaciteit.
- Nieuwe Hero Workout: Eer de soldaten van Operatie Red Wings met een uitdagende partner workout.


We hebben er weer zin in en we hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij. Tijd om die conditie eens flink aan te pakken!


Ik zie jullie in de box!


Liefs,

Coach Robin

Over de schrijver
Als enthousiaste CrossFit Level 2-trainer en trots eigenaar van Feel So Good sinds 2018, omarm ik de box én de sport met passie. ♥️ Als atleet komt die liefde tot uiting in mijn favoriete oefeningen, Squat Snatch en Ring Muscle Ups. Maar ook olympisch gewichtheffen (team - low reps+high skill! 😉 )- heeft een plekje in mijn hart. In 2020 heb ik de eer gehad om een zilveren medaille te behalen op het NK gewichtheffen!Het liefst werk ik samen met mensen die echt graag willen en ik vind het dan ook keer op keer geweldig om te zien hoe CrossFitters elkaar steunen en stimuleren. Als coach van de wedstrijdgroep heb ik het voorrecht om al een paar jaar zeer gemotiveerde atleten te begeleiden. Samen zetten we hoge doelen en streven we naar het bereiken van technische verbetering, persoonlijke records en -successen. 🏆Verder hou ik ervan om mijzelf continu uit te dagen. Ik mag wel zeggen dat ik verslaafd ben aan nieuwe prikkels en avonturen en hou van veranderingen. Naast FSG ben ik sinds een tijdje ook aan het werk als media coordinator op het Hilversum Media Park. Daarnaast kan ik mijn ei heerlijk kwijt in content creeëren en muziek maken! 😊Op onze Feel So Good-blog deel ik graag mijn inzichten en ervaringen. Hopelijk mag ik je inspireren en helpen bij het bereiken van jouw fitnessdoelen. 💪🌟
Reactie plaatsen