Boost je motivatie
02 juni 2023 
2 min. leestijd

Boost je motivatie

Ben je ooit begonnen met sporten met de beste bedoelingen, maar vervaagde je motivatie al snel? Of wil je beginnen met sporten, maar weet je niet hoe je gemotiveerd kunt blijven? Als het gaat om het beoefenen van sport, kan motivatie een grote rol spelen bij het behalen van succes en het behouden van een gezonde levensstijl. Soms is het moeilijk om die motivatie te vinden, vooral als je een drukke levensstijl hebt of als je net begint met sporten. Gelukkig kun je hier lezen hoe je je motivatie een boost geeft!

Hoe ziet jouw 2.0 versie eruit?

Stel doelen voor jezelf. Of je nu traint voor een wedstrijd of gewoon voor je eigen gezondheid en welzijn, het stellen van doelen kan je helpen gemotiveerd te blijven. Maar zorg ervoor dat je doelen realistisch en meetbaar zijn, zodat je je voortgang kunt bijhouden en successen kunt vieren. En weet je wat het beste is? Door je doelen te behalen, voel je je geweldig en stijgt je zelfvertrouwen! Een goede manier om doelen te stellen die aan deze eisen voldoen, is het gebruik van S.M.A.R.T. doelen. In het kort staat dit voor, specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Lees meer over het stellen van doelen in dit artikel!

Buddy up!

En waarom zou het allemaal alleen doen? Ga opzoek naar een sportmaatje! Dit kan een vriend, familielid of collega zijn die dezelfde interesses heeft als jij, of iemand die je net op de sportschool hebt leren kennen. Het is gemakkelijker om gemotiveerd te blijven wanneer je weet dat iemand op je wacht bij de sportschool of op het sportveld. Het kan ook helpen om elkaar te blijven uitdagen en verantwoordelijk te houden, bijvoorbeeld door mee te doen een aan competitie of zelf een wedstrijdje te verzinnen. Zo geven jullie allebei net dat beetje extra! Vind je het moeilijk om een maatje te vinden? In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk iemand vind!

Kies de leukste sport

Zoek sporten die je leuk vindt en afwisseling bieden. Als je sporten doet die je echt leuk vindt, zal het makkelijker zijn om gemotiveerd te blijven. Probeer verschillende sporten uit en ontdek wat het beste bij je past. Varieer ook in de soorten oefeningen die je doet, zodat je lichaam en geest worden uitgedaagd en je niet in een sleur terechtkomt. Wie weet vind jij zo je nieuwe passie! Bij Feel So Good hebben we groot aanbod aan verschillende sporten die je kunt uitproberen! Kom eens een lesje Crossfit doen, of yoga of kickboksen! Check hier de site voor het volledige aanbod.

Mindfulness

Denk ook eens aan mindfulness! Mindfulness kan helpen bij het verhogen van de motivatie om te sporten. Door je bewust te zijn van je gedachten en emoties, kun je bepaalde barrières identificeren die je ervan weerhouden om regelmatig te sporten. Deze barrières kunnen bijvoorbeeld angst, stress, vermoeidheid of verveling zijn. Heb je geen idee hoe je moet beginnen? Je kunt makkelijk inspringen met verschillende apps, of ga eens langs ENRGY Coaching van Michelle, haar kantoor bevind zich onze sportschool in Oss! Klik hier voor meer info!

Dus kom van die bank af!

Het is tijd om je sportschoenen aan te trekken en je motivatie hoog te houden! Door doelen te stellen, een sportmaatje te vinden en afwisseling te bieden in de sporten die je doet, kan je je motivatie hoog houden en genieten van een gezonde en actieve levensstijl. Stel jezelf vandaag nog een doel en ga werken aan je 2.0 versie!

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Sander Schukkink en ik ben een vechtsport fanaat, amateur (vegan) chef en ik hou van lezen. Ik train al een aantal jaar fanatiek verschillende stijlen binnen de vechtsport, zoals Muay Thai, kickboksen, karate en Krav Maga, waarin ik de zwarte band heb behaald. Ook verzorg ik groepslessen kickboksen binnen Feel So Good. Ik ben erg leergierig en altijd op zoek naar dingen die ik nog niet wist over onderwerpen als sport, voeding, geschiedenis, filosofie en psychologie.Mijn passie voor holistische fitness heeft er toe geleid dat ik een cursus sport en voeding ben gaan volgen, waardoor ik nog meer kennis heb gekregen over hoe je je gezondheids- en prestatiedoelen het beste kunt bereiken en hoe je daar anderen in kunt helpen. Ik kijk er naar uit om al deze kennis met jou te delen.In mijn vrije tijd experimenteer ik graag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen en te verzinnen. Ik geloof dat een onbewerkt plantaardig dieet super lekker en gezond kan zijn en ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezonde ingrediënten in mijn maaltijden te verwerken.Als schrijver voor de blog van Feel So Good probeer ik waardevolle ideeën en adviezen te geven op het gebied van een gezonde leefstijl. Of je hier nu bent als doorgewinterd atleet of als je net begint met je fitness avontuur, ik ben hier om je een duwtje de goede kant op te geven, richting een gezonder leven.
Reactie plaatsen